• Bel ons: 06 4790 4347 of
  • Email info@inclusivedancenl.nl

Dit is ons bestuur

Het bestuur van Inclusive Dance NL bestaat uit gedreven dansdocenten met ervaring in verschillende dansstijlen. Ook zijn zij allen nauw betrokken bij het geven van danslessen en ontwikkelen van lesprogramma's voor mensen met en zonder beperking.
Jan van den Hout, voorzitter

Jan van den Hout, voorzitter

Ik ben Jan van den Hout. Ooit bevangen door het dansvirus ben ik enthousiast wedstrijddanser geworden.
Naast mijn reguliere werk ben ik begonnen met een opleiding voor dansleraar en ben danslessen gaan geven.
Dit heb ik vanaf 1987  gedaan in diverse dansscholen.
Sinds 1999 geef ik ook dansles aan mensen met een verstandelijke beperking.
Inmiddels heb ik de stichting for DANCE and FUN opgezet en salsalessen gegeven aan mensen met een visuele beperking. Daarnaast workshops aan mensen die visueel en auditief beperkt zijn..
Mijn drijfveer is om op een plezierige manier de individuele mogelijkheden van de cursisten zo maximaal mogelijk te benutten. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen met een vastgestelde beperking kennis te laten maken met het geweldige fenomeen dat dansen is. Ritmisch bewegen op muziek is veel meer dan alleen maar stappen leren.
Het zit in de genen van de mens. Wat is het dan meer?

  • Ontwikkeling in cognitieve en fysieke zin
  • Verhogen zelfvertrouwen
  • Deelname aan algemeen maatschappelijk verkeer
  • Dichter bij het eigen gevoel komen en dit mogelijk kunnen benoemen
  • Lekker bewegen
  • Bevorderen van contacten met andere mensen zowel met en zonder beperking

Deze resultaten  kan ik zelf vaststellen en dat merk ik aan de vele enthousiaste reacties van zowel vrijwilligers en cursisten. 
En ja, daar word ik dan weer blij van.

Mieke Peters, secretaris

Mieke Peters, secretaris


Daar sta ik dan, ooit haalde ik met veel plezier mijn stijldansdiploma brons en zilver, en nu 30 jaar verder gebruik ik die kennis om te dansen met mensen met een verstandelijke beperking.
Elke dinsdagavond betekent dat een klein feestje met steeds weer een nieuwe uitdaging.
Lukt het om die ene cursist net wat meer te laten reageren of zal die linkse draai met de foxtrot nu wel lukken? We dansen in duo’s van vrijwilliger en beperkte diverse ballroom en latin dansen.
De cursist leert dansen, krijgt uitdagingen, sociale contacten buiten de eigen leefomgeving, beweging op muziek en het allerbelangrijkste: plezier!!
Vanuit mijn achtergrond als (voormalig) kleuterleidster en als moeder onderschrijf ik graag het sociale aspect van de doelstelling van de stichting Inclusive Dance NL. Wij kunnen drempels “verlagen” en deuren “openen”, daarvoor zullen we enkele taboes moeten doorbreken, maar met onze verzamelde krachten moet dit lukken!

Corrie van Hugten, bestuurslid

Corrie van Hugten, bestuurslid


Vanaf de 60-er jaren bestond het leven van Corrie uit Dans, Dans, Dans.
Eerst als actief wedstrijddanser later als danslerares in een grote dansschool in Amsterdam.
In 1975 openbaarde zich een ziekte en toen dacht ze nooit meer te kunnen dansen.
Een collega dansleraar attendeerde haar op een stukje bewegen met muziek in Engeland en een nieuwe uitdaging was geboren. Om hier vorm aan te kunnen geven werd in 1981 de Stichting Rolstoeldansen Nederland opgericht. Deze Stichting bestaat inmiddels dus meer dan 30 jaar en heeft als grootste doel mensen met een beperking dansplezier te brengen.
Iedereen kan meedoen, met wat voor rolstoel en/of handicap ook. Niemand wordt uitgesloten.
Corrie zegt: ‘Dit doel zal in Inclusive Dance NL nog verder uitgebreid worden en ik zal graag mijn steentje hieraan bijdragen.’

Annetje Riel, PR & webmaster

Annetje Riel, bestuurslid


Annetje Riel is geen onbekende in het land van het partnerdansen. Of het nu gaat om Salsa of Stijldansen, Annetje draait al heel wat jaartjes mee.
FDO gediplomeerd danslerares, top-wedstrijddanser, docente Argentijnse Tango, Salsa, Bachata en meer, gaf ze les op nationale en internationale Congressen. Samen met partner Marlon Castillo was ze verantwoordelijk voor de introductie van de LA Style Salsa in Nederland in 1989. Ze organiseerde, als eerste in Europa, 6 Europese Salsa Festivals, had jarenlang een grote dansschool in Haarlem en vertaalde dansen als Salsa, Merengue, Bachata en West Coast Swing voor rolstoeldansers in opdracht van de SRN.
Zij traint amateurs en professionals op gebied van onder andere Salsa, Argentijnse Tango, Bachata en West Coast Swing, geeft met veel plezier clublessen en verzorgt workshops voor amateurs en het bedrijfsleven.
Ze houdt ze zich bezig met het vormgeven en invullen van de eerste internationaal erkende opleiding voor salsadocenten en –assistenten onder toezicht van de SON, waar ook trainingen worden verzorgd voor professionals die dansles willen geven aan mensen met een beperking.
Zij ontwikkelde een lesprogramma om Salsa, Bachata en Merengue te dansen met visueel beperkten, en met de Stichting Inclusive Dance NL gaat zij met veel enthousiasme de uitdaging aan om de wereld voor mensen met en zonder beperking door middel van het dansen te vergroten.
Binnen Inclusive Dance NL vertegenwoordigt Annetje in het bijzonder de groep mensen met een visuele beperking.

Katie de Waal, penningmeester

Katie de Waal, bestuurslid


Katie is docent speciaal onderwijs en dansdocent op Ketalis Compas in St. Michiels Gestel. School voor Doven en TOS (cluster2).
De TOS (cluster 2) groepen zijn speciaal voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS): de leerling heeft een auditieve en/of communicatieve beperking.
Daarnaast is zij dansdocent/eigenaar van dansschool Katie-Z.
De aangeboden lessen op de dansschool gaan van peuterdans t/m stijldansen voor volwassenen. Voor de jeugd geeft zij voornamelijk fitdance lessen. Dit is een eigen concept waarin verschillende dansstijlen worden aangeboden op verschillende soorten muziek, passend bij de ontwikkeling van de leerlingen.
Kinderdansjes, streetdance, Dance 4 fans en stijldansen zijn daar een onderdeel van.
In het cluster 2 onderwijs worden de lessen voor de dove leerlingen in gebaren aangeboden en voor de TOS leerlingen worden vaak gebaren ter ondersteuning gebruikt. De leerlingen van Compas zijn middelbare scholieren. In het 1e en 2e jaar krijgen ze het vak dans, waar voornamelijk streetdance en stijldansen in de lessen aan bod komen, met een heus afdansen (gala) om de 2 jaar.

Voor algemene informatie:
Mieke Peters

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 – 47904347

of gebruik het contactformulier

Foto's

Iedereen Inclusive Dance

Iedereen

DANST!

Naar het fotoalbum

Inclusive Dance

Dansdag 2016

Naar het fotoalbum

NIEUWSBRIEF

Vul je email adres in en je hoort als eerste alle nieuwe activiteiten